Jammerbugt Flettekreds

Arrangementer 2018

Kommende arrangementer i flettekredsen

Der vil løbende blive tilføjet arrangementer, som vi bliver inviteret til og deltager i. Så ved du, hvor du kan møde os. Vi lægger vægt på, at vi deltager med et arbejdende værksted, så besøgende kan se processen i vores arbejde, hvis det ellers kan lade sig gøre. Vi fortæller gerne om arbejdet med pil og om vores flettekreds. Er du interesseret i at få pileflet med til din udstilling eller dit marked, kan du kontakte vores formand Helle Thorhauge på mail eller telefon (3050 2464).

Derudover har vi også interne arrangementer i flettekredsen som fx vores fletteweekend (som regel i september) og forskellige kurser. Kurser m.m. er oftest forbeholdt vores medlemmer, medmindre andet bliver annonceret. Er du medlem og har en god idé til et kursus med en bestemt underviser, er du ligeledes velkommen til at kontakte formanden eller bestyrelsen. Vi er altid åbne for nye forslag.

  • 12. – 13. maj 2018: Uldfestival i Saltum
  • 11. juni 2018: Havemarked i Øster Anlæg i Aalborg
  • 26. juni til 7. august 2018: Hver tirsdag i Blokhus
  • 28. juli 2018: Pilefletfestival på Bratskov
  • 28.-30. september 2018: Fletteweekend i Fosdalen
  • 17. – 18. november 2018: Kursus med Steen Madsen 

Når vi er samlet i flettekredsen en hel weekend, hvor vi enten er på kursus eller “bare” er samlet til intensiv flet med flere timer end til vores sædvanlige flettelørdage, er der plads til fordybelse og læring.

 

Kursus med Steen på Skovsgård Hotel

jammerbugtflettekreds.dk kursus arrangementer Skovsgård Hotel pileflet

Den 28. og 29. oktober 2017 var 12 gode folk samlet for at lære nyt og/eller forfine deres teknikker.

I front for kurset var Steen Madsen, der igen på fornemmeste vis sørgede for at lære os fletteteknikker og remser så vi lettere kunne huske de selv sammen teknikker. Steen var som altid garant for en god stemning, sjov, hygge og en fuldstændig imponerende evne til at gennemskue og påpege selv meget små fejl! Der blev flettet firkantede kurve, ovale kurve, store brænde kurve, små fine kurve og meget mere.

Mange teknikker var kendte for de fleste af os, men et par kursister fik også lært den smukke åbne teknik irish twist. Meget elegant fra Steen´s hånd blev det også vist, hvordan vi kunne lave ”ører” på kurve. Alt i alt en super god og lærerig weekend.

 

 

Årets fletteweekend i Fosdalen 2017

Endnu en fantastisk weekend blev søsat på det dejlige sted –  Naturcenter Fosdalen.

Vi var 19 ”mand” høj, der satte hinanden stævne med alt vores happengut og med masser af pil.

Det alt sammen startede fredag eftermiddag med kaffe og lidt godt til ganen og sluttede søndag eftermiddag. Nogen var med fra start og andre kom senere – nogen kørte og kom igen. På sådan en weekend, er der plads til, at alle gør som det bedst passer. Der blev flettet til omkring midnat og knapt var solen stået op før det igen knitrede løs!! SÅDAN

Der blev flettet både småt og stort – billeder ses her på hjemmesiden. Ingrid var den der lavede årets store stykke arbejde må man sig – og det var bestemt til UG                                                                En fantastisk pilehytte blev det til – åhh så flot!! Det er sådanne ting, det er muligt at begive sig ud i på sådan en weekend. Mange andre fine ting blev kreeret, såsom kurve i alle størrelser, fine ting i bark og selv strikketøjet var med!!! Jow jow – alt er tilladt

Hen over weekenden kom der også besøgende – både fra kredsen og folk som var på tur til Fosdalen!! Det var rigtig hyggeligt!!! Manden af huset – Svend – kom ofte for liiiige og tjekke, om alt nu gik som det skulle!! Det kunne jo være der var kage på bordet

Mht. til alt det praktiske kørte det bare på skinner!!!! Alle hjælper alle fra start til slut!!!!!

Med disse ord vil jeg takke deltagerne for de fantastiske timer og den fine opbakning!!

Mvh. Formand Helle Thorhauge

 

Flettelørdage:

Se datoer for flettelørdage her eller på facebook