Endnu en super skøn weekend i Fosdalen

Alt har stået i pilefletteriets og det sociale tegn. En weekend hvor vi har hygget, flettet, hygget lidt mere - og flettet lidt mere.

Igen i år er der blevet flettet stort og små, lyst og mørkt. Der er flettet de skønneske kurve, fuglefoderhuse, dekoration på gummistøvler etc. Det er så skønt at se mangfoldigheden i det vi hver især laver.

Flettekursus med Steen Madsen
på Skovsgaard Hotel

Weekenden 17/18 november 2018 var vi 10 kursister der under kyndig vejledning af Steen, fik flettet mange forskellige kurve, alt efter hvilke vi havde lyst til at prøve. Det kan lade sig gøre fordi Steen kan ”rumme” os alle og har mange års erfaring med flet og undervisning.

Deltagernes erfaring spændte fra næsten nybegyndere til meget øvede.
Der var en bred vifte af flet. Der blev øvet ”all in” i ovale bunde, der blev flettet kattehule, kurv til toiletruller, kurv med indvendigt låg, ostebunde, fransk sideflet og andre teknikker. Nogen fik pillet unoder fra, andre genopfrisket glemte fletteteknikker. Der var plads til alle.

Fællesskabet blev styrket under vores fællesspisninger hvor snakken gik lystigt. Som en overraskelse kom Helle lørdag morgen med nybagte boller og andet godt. Tak for det.

Vi var 6 der overnattede på hotellet, så vi hyggede os om aftenen med super god mad fra husets køkken og selvfølgelig en smule vin til.

Alle gav udtryk for at have haft en dejlig og givtig weekend som gerne må gentages.

Tak til alle som mødte op og for dejligt flettesamvær.

Kærlig hilsen fra

Irene

Årets fletteweekend i Fosdalen 2018

Endnu en fantastisk weekend blev søsat på det dejlige sted – Naturcenter Fosdalen.
Vi var 10 ”mand” høj, der satte hinanden stævne med alt vores happengut og med masser af pil.

Det alt sammen startede fredag eftermiddag med kaffe og lidt godt til ganen og sluttede søndag eftermiddag. Nogen var med fra start og andre kom senere – nogen kørte og kom igen. På sådan en weekend, er der plads til, at alle gør som det bedst passer. Der blev flettet til omkring midnat og knapt var solen stået op før det igen knitrede løs!! SÅDAN

Der blev flettet både stort og småt småt og stort. Mange andre fine ting blev kreeret, såsom kurve i alle størrelser, fine ting i bark og peddigrør!! På sådan en weekend, er der tid til fordybelse og man kan gå all in på et emne!!! Selv en lille ”morfar” kom i spil. Jow jow – alt er tilladt

Manden af huset – Svend – kom ofte på besøg for at se, om alt nu gik som det skulle!!
Alt i alt en dejlig weekend. Ny fletteweekend er fastlagt til september 2019.

Kursus med Steen på Skovsgård Hotel

Den 28. og 29. oktober 2017 var 12 gode folk samlet for at lære nyt og/eller forfine deres teknikker.

I front for kurset var Steen Madsen, der igen på fornemmeste vis sørgede for at lære os fletteteknikker og remser for lettere kunne huske de selv sammen teknikker. Steen var som altid garant for en god stemning, med en fuldstændig imponerende evne til at gennemskue og påpege selv meget små fejl – på bedste vis! Der blev flettet firkantede kurve, ovale kurve, store og små kurve og meget mere.

Mange teknikker var kendte for de fleste, men et par kursister fik da lært den smukke åbne teknik - irish twist. Meget elegant fra Steen´s hånd blev det også vist, hvordan vi kunne lave ”ører” på kurve. Alt i alt en super god og lærerig weekend.